Cryotherapie

De cryotherapie is een therapeutische toepassing van koude.

Cyro 21 vindt zijn doeltreffenheid in de creatie van een thermische schok die temperatuur van de vetcellen doet dalen.
Deze actie verwekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces die apoptose of geprogrammeerde dode cellen wordt genoemd.

De temperatuur van de huid gaat in een minimum van tijd van 34˚ C naar +/- 8˚ C zonder het creëren van een koudegevoel.

Effect van de cryotherapie op het lichaam:
– versnellen van de bloedsomloop gevolgd door eliminatie van de toxines en van een groot calorieverbruik.
– Eliminatie van de lokale cellulitis.
– Vermindering van de vetcellen.                                 
– Lymfedrainage.
– Versteviging en versterking van de spieren.
– Hermodellering en afslanking van het lichaam.

Behandeling van het gezicht:
– Verstevigen van de weefsels.
– Versteviging van de spieren.
– Vermindering van rimpels.
– Verwijderen van de dubbele kin.

Waarom werkt dit?
De vetlaag Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken middels sport en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af !

Cryolipolyse rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat.

Dermatologen aan de prestigieuze Harvard Medical School (VS), Dr. Dieter Manstein en Dr. Rox Anderson, ontdekten namelijk dat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen, ze gaan dan kristalliseren. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat Cryolipolyse een veilige behandelmethode is, zonder schadelijke gevolgen voor het lichaam.

Welke gebieden kun je behandelen?

Zowel het lichaam als het gelaat kan behandeld worden met de Cryo21.

voor en na behandeling van de bovenarm

resultaat behandeling na 20 minuten

Op het lichaam kunnen we verstevigend gaan werken of vetophoping gaan elimineren. Bij versteviging denken we meteen aan verslapte bovenarmen of de binnenkant van de bovenbenen. Bij ongewenste vetophoping denken we aan de love handles, het buikje, de rijbroek, billen, knieën, bovenarmen, de zone in de rug aan het BH-bandje, … In het gelaat onderscheiden we vooral het verminderen van de dubbele kin, het liften van het gelaat en het verminderen van rimpels.

 

 

 

Absoluut veilig
Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen geëlimineerd worden zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en krystalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt.
Met behulp van de Cryo21 kan vetweefsel op een veilige manier afgebroken worden terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven.

De behandeling
De behandeling wordt gestart met een gesprek waarbij gevraagd wordt naar uw wensen en verwachtingen. We kijken ook of er eventueel contra-indicaties zijn. In één behandeling kan een zone met maximum grootte van één A4-blad behandeld worden, eventueel opgedeeld in meerdere kleine zones. Staan er meerdere zones op uw verlanglijstje dan moet u een keuze maken. Door toch een groter oppervlak te behandelen zou immers het resultaat per oppervlakte verminderen.

Voor de behandeling wordt de te behandelen zone opgemeten met een lintmeter. Afhankelijk van de zone worden één, twee of meerdere metingen gedaan. Bij voorkeur, maar steeds na uw toelating, worden ook foto’s genomen voor de eerste behandeling en na een aantal behandelingen.

De behandeling zelf duurt 20 minuten. Er wordt een cellulitis crème of verstevigende crème aangebracht op de werkzone terwijl de behandelkop afkoelt tot de gewenste temperatuur. Deze temperatuur is afhankelijk van de te behandelen zone en het beoogde resultaat (vetvermindering, versteviging, …).

Eens de kop is afgekoeld start de uiteindelijke cryotherapie. De behandelkop wordt tegen de huid geplaatst en met zachte beweging wordt de huid, en dan vooral de onderliggende vetlaag, tegen de behandelkop geduwd. Hoewel deze kop een temperatuur heeft onder nul, voelt dit zeker niet onaangenaam koud aan, integendeel. Deze behandeling is aangenaam en relaxerend.

Na de behandeling wordt de aangebracht crème verder ingemasseerd en wordt meteen de meting herhaald. Zo ziet u onmiddellijk het verkregen resultaat.

Omtrekvermindering
Bij aanvang van deze behandeling moet u weten dat er gemiddeld gezien 6 tot 8 behandelingen nodig zijn om een mooi afgewerkt resultaat te hebben. Maar het resultaat dat u heeft bekomen is blijvend, de vetcel is weg. Tussen twee behandelingen in laat u best 15 dagen zodat uw lichaam de tijd gehad heeft om alle afvalstoffen te verwerken. In de weken waar u geen Cryo21 behandeling gepland heeft kan perfect wel een andere behandeling laten doorgaan.

Versteviging
Deze behandelingen gebeuren in kuren waarbij gestart wordt met twee behandelingen per week en eens het resultaat bekomen is, wordt één onderhoudsbeurt per maand geadviseerd.
Tijdens de volledige duur van uw Cryo21 behandelingen wordt aangeraden voldoende water te drinken, 1.5 liter per dag.

Voor prijzen klikt u hier.